Beste allemaal,

Hieronder vinden jullie een overzicht van de COVID-19 maatregelen, alsmede de genoemde bijlage; protocol NOC*NSF). Wij vragen jullie de inhoud hiervan goed door te lezen, en bij vragen contact op te nemen via e-mail naar secretariaat@kvrotterdam.nl. Aan de rechterkant vinden jullie de laatste nieuwsberichten inzake de hervatte trainingen.

Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan. Binnensport accommodaties mogen hun deuren weer openen. Er mag weer binnen worden gesport door alle doelgroepen in alle takken van sport. Ook mag worden ‘gevangen’ door de trainer/coach.

Ook nu wij weer binnen mogen trainen zullen wij het protocol van het NOC*NSF, alsmede enkele regels welke ons opgelegd zijn door de verhuurder van de gymzalen, blijven volgen om verantwoord sporten aan te bieden. Dit protocol vind je in de bijlage.

Belangrijkste regels op een rijtje:

• Blijf thuis bij klachten en laat je testen

• Heeft er iemand in jouw huishouden klachten dan blijf jij ook thuis.

• Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;

• Ouders/begeleiders hebben geen toegang tot de kleedkamers/ gymzaal. Halen en brengen kan tot de voordeur van de gymzaal. Zorg ervoor dat je afstand bewaard tot andere ouders.

• Kleedkamers zijn in principe gesloten en mogen enkel gebruikt worden om schoenen om te wisselen en jas op te hangen (plus eventuele warme overkleding). Kom dus omgekleed naar de training, met gezien het weer, overkleding die je makkelijk aan en uit kan trekken, zoals onesies, jogging of trainingsbroeken enzovoort.

• Alle lessen stoppen 10 minuten eerder, om drukte bij wisselingen te voorkomen. Hierbij verzoeken wij iedereen dan ook ook vriendelijk om de kinderen op tijd op te halen (dus 10 minuten voor de gebruikelijke tijd) en de kinderen niet te vroeg te brengen (max 5 minuten voor aanvang les).

• Probeer zo min mogelijk gebruik te maken van sanitaire voorzieningen. Ga voor vertrek thuis nog even naar de wc.

• Graag handen wassen voor vertrek thuis.

• Bij het betreden van de gymzaal dient iedereen zijn handen te desinfecteren

• De leiding zorgt voor hygiënische doekjes waarmee deurklinken, materialen en evt. de wc gereinigd kunnen worden.

• Bij elke toestelwisseling zorgen leiding en assistenten ervoor dat eventuele materialen gereinigd worden.

• Wij zijn genoodzaakt voor ieder zijn/haar veiligheid dat het protocol door iedereen wordt nageleefd. Hier zullen wij dus strikt op toezien. Bij overtreding van de regels zal de trainer een waarschuwing geven. Bij het structureel niet houden aan de regels is de trainer bevoegd om uw zoon/dochter de toegang tot de trainingen te ontzeggen.

Afstand regels:
• Ben je 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen behalve tot kinderen t/m 12 jaar een afstand bewaren van minimaal 1,5 m. En behalve kinderen t/m 12 jaar mag niemand dichter dan 1,5 meter bij jou komen;

• Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoeft je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 m tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen;

• Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoeft je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 m bij jou komen;

• Tijdens het sporten gelden deze regels niet waar dat de sportbeoefening in de weg staat;

• Leiding en assistenten van 18 jaar en ouder dienen onderling 1,5 m afstand te houden.

Uiteraard bestaat er een kans dat de leiding ook ziek kan worden, mocht de les niet door kunnen gaan worden jullie hiervan zo snel mogelijk op de hoogte gebracht door de desbetreffende leiding. Check voor vertrek ook de website voor updates. https://kvrotterdam.nl/ of de facebookpagina Turnvereniging Kracht & Vlugheid Rotterdam (Let op! besloten groep, je dient eerst een verzoek tot lidmaatschap aan te vragen voor je de geplaatste berichten kan zien).

Met vriendelijke groet,

Bestuur KV Rotterdam