Jurylid

Jurylid2018-11-28T04:39:56+00:00

Een jurylid beoordeelt de oefeningen die de kinderen uitvoeren op een wedstrijd. Dit betekend dat u a.d.h.v. regels welke opgesteld zijn door de K.N.G.U. de kinderen een cijfer geeft voor hun oefening. Zoals u begrijpt een heel belangrijke functie binnen de turnwereld. Als jurylid wordt u ook altijd goed verzorgd met een hapje en drankje, en krijgt u een kleine vergoeding als dank voor uw hulp.

Om jurylid te worden, moet u een cursus volgen welke wordt aangeboden door het K.N.G.U. Deze cursus is gratis wanneer u deze met goed gevolg aflegt. Meer informatie over deze cursus kunt u vinden op de website van K.N.G.U:

Als u jurylid bent wordt u gevraagd om te komen jureren bij wedstrijden. U kunt uiteraard per wedstrijd deze uitnodiging wel of niet accepteren, of aangeven hoeveel rondes u wilt jureren.
Er is geen minimum aantal wedstrijden dat u moet jureren om uw jurybrevet te behouden. Wel zal u elk jaar een bijscholingscursus moeten volgen om uw jurybrevet te verlengen.